Društvo

Prvenstvo CG u obaranju ruke: Smolović pokazao da je neprikosnoven

Mirko Smolović iz Herceg Novog, višestruki domaći šampion u obaranju ruke, potvrdio je dominaciju i na jučerašnjem otvorenom prvenstvu Crne Gore, koje je održano u Podgorici. Prostor kluba 55, poznate teretane Svetozara Nikočevića Kike, u naselju Zabjelo bio je tijesan za brojne takmičare, ali i navijače koji su pratili sudar favorita, novajlija, starih rivala ili povratnika tokom trosatne borbe nerava, tetiva i mišica u nekoliko disciplina.
Prvenstvo CG u obaranju ruke: Smolović pokazao da je neprikosnoven
Portal AnalitikaIzvor

Smolović je u kategoriji preko 95 kilograma u finalu savladao svog klupskog kolegu Momčila Komatinu. Potom je trijumfovao i u borbi za apsolutnog šampiona, jer je u ,,finalu finala“ bio bolji od prvaka u kategoriji do 95 kilograma, Nikšićanina Vojkana Todorovića. Trijumfom na ovogodišnjem turniru Smolović je uzastopno pokazao da trenutno nema premca na domaćoj sceni u okršaju dešnjaka. Ništa manje zanimljive su bile borbe eliminacija u teškoj kategoriji gdje su do polufinala odlične borbe pokazali Rajan Ćupić iz Podgorice i Stojan Sekulović iz Sutomora.Vojkan Todorović je u  kategoriji do 95 kg pokazao da je u formi, jer je u finišu trijumfovao u meču sa Bjelopoljcem Nenadom Rakovićem. Raković je, kao i Todorović, na putu do finala pokazao najviše izdržljivosti i smirenosti u izuzetno jakoj konkurenciji.

U ovim borbama zabilježena su iscrpljujuća obaranja na putu do finala. Ako je nekog od takmičara na sredini nadmetanja zapao prejak protivnik, događale bi se ,,pirove pobjede“ jer je iscrpljenost nakon teškog klinča neminovno ostavljala trag. Među takvim okršajima, simpatije publike pobralo je ukrštanje ruku Vlada Lakovića i Asmira Merulića, konički okršaj, kako ga je proglasila publika. Oba su takmičara u neizvjesnim ,,setovima“ po 15-20 sekundi držala publiku na ,,vrhovima prstiju“ oko stola. Inače, Vlado Laković i njegov brat Boris pioniri su obaranja ruku u Crnoj Gori.

Njihov povratak na ovo takmičenje unio je dinamiku, a ocjena je učesnika i navijača da je falilo prisustvo Dražena Filipovića, koji je prethodnih godina bio jedan od najboljih takmičara. On je ovog puta momke bodrio iz publike. Još jedan okrštaj u kojem je sve prštalo bio je sudar Dragana Dabetića iz Nikšića i Dražena Manojlovića iz Podgorice. Sudije su morale da im vezuju ruke kako bi ih zadržale na ,,kvadratima“ table. Oba snaž- na borca su poslije iscrpljuju- će borbe, čini se, olakšali posao svojim protivnicima u daljem toku takmičenja. Lijeva ruka Ništa manje zanimljivi okršaji viđeni su u kategoriji ljevorukih boraca. Tu je bez premca bio Rajan Ćupić iz Podgorice, koji se nadmetao i među dešnjacima. Ćupić je u finalu savladao izuzetno jakog Milana Zečevića iz Nikšića. Prema riječima Ćupića, koji je pored takmičarskog učešća bio jedan od sudija ali i organizator takmičenja, ovo prvenstvo je podstrek za razvoj ovog sporta i iskorak u pravcu formiranja klubova i saveza bez kojeg nema nadmetanja na najvišem, svjetskom nivou. (Pobjeda)

 

Portal Analitika