Košarka

RADONČIĆ: Odlučio sam se za Crnu Goru zbog minutaže, Tanjevića, Vučevića...

Talentovani košarkaš madridskog Reala, Dino Radončić, potvrdio je da će nastupati za crnogorsku reprezentaciju. On je kazao da se za Crnu Goru odlučio zbog minutaže u seniorskoj reprezentaciji.
RADONČIĆ: Odlučio sam se za Crnu Goru zbog minutaže, Tanjevića, Vučevića...
Portal AnalitikaIzvor

"Odlučio sam se za Crnu Goru i zbog rada sa Bogdanom Tanjevićem i igranja sa Nikolom Vučevićem, Bojanom Dubljevićem i Markom Todorovićem. Odluka je bila dosta teška, jer sam odrastao u Srbiji, ali svi znaju da je ovo najbolje za mene i velika odskočna daska u mojoj karijeri", kazao je Radončić za portal Ja volim Zrenjanin.

Radončić je jedan od najtalentovanijih košarkaša u Evropi, ima 16 godina, visok je 2022 centimetra i igra na poziciji krila. Sin bivšeg crnogorskog rukometaša Damira i Zrenjaninke Vanje, inače nekadašnje odbojkašice, imao je i ponude Srbije, Španije i Njemačke, ali se opredijelio za Crnu Goru. 

Dino je rođen u Njemačkoj u vrijeme kada je Damir Radončić igrao rukomet u Bundesligi, od 2006. živio je u rodnom gradu svoje majke Zrenjaninu, gdje je odrastao i počeo da igra košarku.

Radončić je debitovao za prvi tim Reala u evroligaškom meču sa Crvenom zvezdom u Madridu. Sa 16 godina i devet meseci bio je jedan od najmlađih debitanata u istoriji "kraljevskog kluba". Za dva minuta i 48 sekundi na terenu, u duelu sa crveno-bijelima upisao je i prvi poen kao prvotimac prošlogodišnjeg šampiona Evrope.

Portal Analitika