Region

PRVE PROCJENE: SNS ubjedljivo vodi

U Srbiji su večeras u 20 sati zatvorena biračka mjesta na kojima je 6.739.441 građanin s biračkim pravom mogao da glasa na vanrednim parlamentarnim izborima. Srpska napredna stranka je objavila na Tviteru da preliminarni rezultati potvrđuju da njihova lista ubjedljivo pobeđuje.
PRVE PROCJENE: SNS ubjedljivo vodi
Portal AnalitikaIzvor

Koalicija oko SNS je dobila 52 odsto glasova, a u parlament će ući još liste oko SPS, SRS i DS, navode rezultati CeSID-a na osnovu 18 odsto pregledanih listića.

Kako piše Blic, pozivaći se na izvor iz štaba "jedne velike parlamentarne stranke", na osnovu 17 odsto prebrojanih glasačkih listića SNS je osvojio 50 odsto glasova, SPS-JS 10,2, SRS, 7,7, DS 6,3, Dveri-DSS 5,5, Tadić-Čeda-Čanak 5,0, Saša Radulović 4,9.

Ostali ispod cenzusa trenutno, ne računajući tu manjiine.

Ovo su i dalje preliminari rezultati na relativno malom uzorku. Moguće su velike promjene.

Biračima koji su se zatekli na biračkom mjestu u trenutku njegovog zatvaranja, bilo je omogućeno da glasaju.

Istvoremeno, održani su izbori za Skupštinu Vojvodine i lokalni izbori u 17 beogradskih opština, kao i u 138 opština i 25 gradova Srbije.

Za glasanje na parlamentarnim izborima bila su otvorena 8.378 biračka mjesta.

Prema podacima Republičke izborne komisije (RIK), do 18 sati glasalo je 47,68 odsto birača.

RIK će konačne rezultate parlamentarnih izbora objaviti u roku od 96 sati od zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do četvrtka, 28. aprila do 20 sati.

Do objavljivanja konačnih rezultata, RIK će objavljivati privremene rezultate.

Na vanrednim parlamentarnim izborima učestvovalo je 20 izbornih lista od kojih šest manjinskih, a na izborima za Skupštinui Vojvodine 15 izbornih lista.

Beta, rtcg.me

Portal Analitika