Politika

Knežević: DNP i DF neće nikoga izdati niti odustati od borbe za slobodnu Crnu Goru

Izborna sjednica asocijacije žene Demokratske narodne partije održana je danas u Podgorici, na kojoj je izabran izvršni odbor te asocijacije u skladu sa predlogom matičnih opštinskih organizacija.
Knežević: DNP i DF neće nikoga izdati niti odustati od borbe za slobodnu Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Asocijaciju žena čine Mirjana Jančovska, Danijela Mandić, Danijela Milić, Milica Kuveljić, Vesna Vujačić, Slavica Pajović, Dragana Tadić, Gordana Braunović, Vesna Pejović, Marina Perišić, Jelena Kljajević, Lidija Bujak, Ana Banaševic, Dejana Matković, Maja Vukićević, Bosa Ražnatović, Maja Šoškić, Vasiljka Bulatović, Ana Bojić, Ivana Vraneš i Anđela Đuković, dok će Opštinski odbor DNP Nikšić naknadno delegirati svoje predstavnice.

Pozdavljajući prisutne, predsjednik DNP-a i član predsjedništva DF-a Milan Knežević posebno je istakao aktivnu ulogu žene i majke u procesu demokratizacije crnogorskog društva. On se zahvalio prisutnima na iskrenoj i dosljednoj podršci kako DNP, tako i DF.

- Obećavam vam da vas DNP i DF nikada neće izdati i da nećemo odustati od dosljedne borbe za slobodnu Crnu Goru. Demokratski front neće praviti paktove sa Đukanovićem niti ulaziti u njegovu Vladu, niti će zbog privilegija i funkcija izigrati povjerenje naroda. Principijelno i odlučno nastavljamo našu borbu za suštinsku demokratizaciju Crne Gore kroz smjenu aktuelne vlasti - istakao je Knežević.

Prisutne dame je pozdravila i predsjednica asocijacije žena DNP-a politikolog Mirjana Jančovska.

- Presrećna sam što vas vidim u ovolikom broju jer samo zajedničkim snagama možemo promijeniti stereotip da je politka muško zanimanje. Smatram da su žene i više nego sposobne da budu arhitekte društva u kojem žive. Posebno se zahvaljujem svim majkama širom Crne Gore koje su, uprkos mnogobrojnim porodičnim i drugima obavezama, vođene željom da njihova djeca žive u nekoj boljoj, ravnopravnijoj, bjezbjednijoj i bezbrižnijoj Crnoj Gori, uzele aktivno učešče u demokratskim narodnim protestima - istakla je Jančovska.

Portal Analitika