Politika

DPS Berane: Institucije da reaguju na protivzakonito djelovanje lokalne uprave

Opštinski odbor Savjeta mladih DPS Berana održao je sjednicu na kojoj su izabrani delegati za VII Kongres Savjeta mladih DPS Crne Gore na kojoj je utvrđena lista od 24 predstavnika i jednoglasno predložen kandidat za predsjednika Savjeta mladih DPS Crne Gore.
DPS Berane: Institucije da reaguju na protivzakonito djelovanje lokalne uprave
Portal AnalitikaIzvor

Sjednici Opštinskog odbora Savjeta mladih DPS Berane je prisustvovao i predsjednik Opštinskog odbora DPS Berane Bogdan Fatić. Na sjednici su razmotrene dosadašnje aktivnosti Savjeta mladih DPS Berane, a prisutni su se osvrnuli i na aktuelnu političku situaciju u zemlji, kao i na partijske aktivnosti koje će mladi realizovati u naredom periodu.

Kako se navodi u saopštenju, Savjet mladih DPS Berana razgovarao je o problemima koji su u Beranama svakodnevica, posebno otkad je na lokalnu vlast u gradu preuzela aktuelna koalicija "Zdravo Berane". Posebno su iskazali zabrinutost načinom na koji lokalna uprava sprovodi samovolju i bezakonje, počevši od zapošljavanja njihovih partijskih aktivista mimo stručne spreme i slobodnih radnih mjesta, preko preuzimanja uspješnih projekata prethodne lokalne uprave protiv kojih su radili, pa sve do posljednjih dešavanja na sjednicama lokalnog parlamenta, gdje protivzakonitim pokušajima usvajanja Izvještaja o radu predsjednika Opštine žele da prikriju sukobe unutar koalicije, a sve to na štetu svih građana.

- Veliki broj mladih koji u ovakvoj situaciji ne vide perspektivu za sebe i svoj grad sa ovakvim rukovodstvom. Želimo da nadležne institucije što prije odreaguju na protivzakonito djelovanje i samovolju lokalnih vlastodržaca, jer u državi vladavine prava ovakve zloupotrebe apsolutno nisu moguće ni dozvoljene - saopštili iz Savjeta mladih DPS Berana. 

Portal Analitika