Društvo

DRI CG domaćin regionalnog skupa o revizije javnih nabavki

Vrhovna državna revizorska institucija Crne Gore domaćin je skupa vrhovnih revizorskih institucija koji će, uz ekspertsku podršku Nacionalne kancelarije za reviziju Švedske i Evropskog revizorskog suda, koji će od sjutra do 27. aprila biti održan u Podgorici.
DRI CG domaćin regionalnog skupa o revizije javnih nabavki
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju iz ove institucije, pored DRI CG, u radu skupa će učestovati vrhovne revizorske institucije zemalja regiona - Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Srbije i Turske. Ovom događaju prethodio je uvodni sastanak koji je, na temu "Uspostavljanje i promocija revizije uspjeha", koji je održan u Evropskom revizorskom sudu u Luksemburgu.

- Održavanjem ovog skupa započeće se projekat sprovođenja paralelne revizije uspjeha na temu iz oblasti javnih nabavki. Skup će obezbijediti platformu za međusobnu razmjenu iskustva i dobre prakse vrhovnih revizorskih institucija regiona na polju revizije uspjeha u cilju primjene najbolje međunarodne prakse i standarda iz ove oblasti - stoji u saopštenju iz Službe za informisanje DRI Crne Gore.

Portal Analitika