Zabava

Bivši diler Prinsa otkrio zavisnosti legendarnog muzičara

Bivši diler Prinsa otkrio je da je legendarni muzičar bio ovisan o raznim ljekovima više od 25 godina, pišu britanski mediji.
Bivši diler Prinsa otkrio zavisnosti legendarnog muzičara
Portal AnalitikaIzvor

Diler koji se predstavio samo kao Doktor D, rekao je da je pjevaču znao da donosi zalihu za šest mjeseci, te da bi mu ovaj iskeširao i do 40.000 dolara. Najčešće se radilo Dilaudidu i Fentanylu - snažnim ljekovima protiv bolova koji izazivaju zavisnost.

- Prins je patio od anksioznosti. Pred nastup je imao ogromnu tremu i pitanje je da li bi uopšte mogao da nastupi da nije bilo ljekova. A kako je imao fobiju od ljekara, tablete nije mogao da dobije na legalan način, nego se pouzdao u dilere - kaže Doktor D.

- Princea sam upoznao još 80-tih, dok je snimao film "Purple Rain". Ali, tada je već bio prilično navučen na tablete, tako da za njegovu zavisnost nisam ja kriv. Kad sam ga upoznao, već je bio zavisnik. U to vrijeme je ljekove kombinovao sa spidom koji bi ga malo "digao" kad bi ga tablete na bazi heroina previše spustile. Tako bi dobio udarac energije i istovremeno bio opušten - priča dalje diler.

- Bio je veoma nervozan. Čak i u prostoriji sa samo pet ljudi. Nije volio veliku gužvu i mnogo se bojao javnog nastupa. Jako sam se iznenadio kad sam čuo da je prije smrti u nekoliko navrata posjetio apoteke, jer, koliko znam, nije koristio recepte.

Prema policijskom izvještaju, samo šest dana prije smrti Prins je završio u bolnici zbog predoziranja Percocetom, jakim analgetikom. Ljekari su ga tada jedva spasili.

- Problem s tim ljekovima je što se čovjek navikne i razvije otpornost, pa mu trebaju sve veće i veće doze. Prins je sam sebi propisivao ljekove decenijama - kaže Doktor D.

Izvor i autor: Portal Jutarnji.hr/Reuters

Portal Analitika