Zanimljivosti

Jaguarov "F-Pace" idealan za crnogorske puteve sa divljim vozačima

Divlja priroda mnogih vozača u Crnoj Gori možda je bezbjednosni faktor više zbog čestih i ponavljanih samoubilačkih pokušaja preticanja, što je Jaguarovom "F-Pace" dalo brojne mogućnosti da demonstrira laku pokretljivost, fantastične mogućnosti kočenja i ultimativnu, najsavremeniju sigurnosnu tehnologiju, piše Forbs.
Jaguarov "F-Pace" idealan za crnogorske puteve sa divljim vozačima
Portal AnalitikaIzvor

Prvi Jaguarov SUV, "F-Pace" počeće da se prodaje u SAD narednog mjeseca, što je bila prilika da saradnik Forbsa (Forbes), Nil Vinton, da kratak osvrt na automobil koji je predstavljen u Crnoj Gori. On posjeća da Jaguar objedinjuje brendove Maserati, Bentley, Aston Martin, Rolls Royce, Lamborghini i Maybach, širom svijeta poznate po luksuznim sportskim autima.

- No, Jaguar je ipak morao da prizna kako za zaradu mora da počne s i proizvodnjom kamiončića, mada onim bržim i luksuznijim dodaje Vinton.

2404jaguar1U tekstu gdje nudi presjek karakteristika novog vozila ove renomirane kompanije, on ljubitelje četvorotočkaša upoznaje i sa onim što mi veoma dobro znamo.

- Jaguar je lansirao svoj novi model "F-Pace" u Crnoj Gori maloj, siromašnoj i nerazvijenoj zemlji koja se nalazi na obali Jadranskog mora naspram Italije, a nekada je bila dio komunističke Jugoslavije. Razlog za predstavljanje na ovakvom mjestu vjerovatno je bio taj što su test-vozači imali priliku za više off-road vožnje i demonstraciju njegovih sposobnosti 4×4, gdje teško ima mjesta za sumnju jer je u pitanju stručnost ljudi iz Land Rovera. Crna Gora je postala nezavisna 2006. godine kada je glasala da raskine čvrste veze sa, i već sada želi da se priključi Evropskoj uniji. Ona nema prave, moderne puteve, a postojeći su nerijetko puni rupa i uski. Divlja priroda mnogih vozača u Crnoj Gori možda je bezbjednosni faktor više zbog čestih i ponavljanih samoubilačkih pokušaja preticanja, što je Jaguarovom "F-Pace" dalo brojne mogućnosti da demonstrira laku pokretljivost, fantastične mogućnosti kočenja i ultimativnu, najsavremeniju sigurnosnu tehnologiju - piše Vinton.

Izvor i foto: Forbes/Neil Winton 

2404jaguar2
Portal Analitika