BSCG: Održan seminar za sticanje sudijskih licenci

U kongresnoj sali hotela „Premijer“ juče je održan seminar za sticanje sudijskih licenci i licenci supervizora Bokserskog saveza Crne Gore, saopšteno je Portalu Analitika iz pomenute organizacije.
BSCG: Održan seminar za sticanje sudijskih licenci
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Jedanaest kandidata za zvanje nacionalnog sudije, odnosno tri kandidata za supervizora, imali su priliku da se tokom dvočasovnog predavanja upoznaju sa modernim pristupom i pravilima u boksu koja propagira AIBA.

Zvanični predstavnik i predavač krovne institucije ovog sporta na seminaru je bio Marko Marović, koji inače obavlja ulogu supervizora na najvećim svjetskim takmičenjima.

Marović nije krio oduševljenje besprijekornom organizacijom, kao i ljubaznošću i profesionalnim pristupom lica iz Bokserskog saveza Crne Gore, koja su učinila priličan napor da sve protekne kako treba.

Nakon održanog predavanja, uslijedilo je teorijsko i praktično testiranje kandidata. Svi kandidati, izuzev Nikole Vukčevića, koji je odbio da polaže testove, sa velikom zainteresovanošću i angažovanjem obavili su svoj dio posla, smatrajući da je to za dobrobit Saveza i svih ljudi koji vole i žive za ovaj sport.

Organizatori ističu da je ovo tek početak velikih i veoma značajnih promjena u olimpijskom boksu naše države.

Portal Analitika