TV / Film

"Taksista", 40 godina kasnije: “You Talking To Me?”

Proslavljena je 40. godišnjica filma “Taxi Driver” ('Taksista') na Tribeka filmskom festivalu u Njujorku, koja je okupila cijelu ekipu.
"Taksista", 40 godina kasnije: “You Talking To Me?”
Portal AnalitikaIzvor

Robert De Niro poslije četiri decenije zna šta svi hoće da ga pitaju: „Svakog dana j..b..n četrdeset godina neko mi priđe i kaže 'You talking to me?'" Koliko vas je to već izgovorilo danas?"pitao je publiku na proslavi: “Hajde da svi to izbacimo iz sebe!” I na tri, svi zajedno povikali su čuvenu rečenicu.

youtalkingtome

Nakon prikazivanja kultnog filma, koji je i dalje jednako uzbudljiv, zvijezde De Niro, Džodi Foster, Harvi Kajtel, Sibil Šepard, režiser Martin Skorseze, scenarista Pol Šreder, i producent Majkl Filips održali su panel diskusiju uz moderatora Kent Džonsa prenoseći intimne detalje o ovom filmskom klasiku.
"Bio je to film za koji nisam mislio da će ga iko zaista pogledati" Skorseze je priznao.

taxi-driver-6-embed
Scenario je dobio 1972, kad ga je Brian De Palma predao producentu Majkl Filips.
Džodi Foster, koja igra maloljetnu prostitutku Iris (Ajris), ispričala je da se prvog dana snimanja prestrašila da će je društvo ismijati “zbog vrućih pantalonica, glupog šešira i naočara za sunce. Prvog dana sam plakala.”
Film, koji kritičari, režiseri i gledaoci redovno proglašavaju jednim od najboljih filmova svih vremena nominovan je za četiri Oskara, a svi su mu izmakli. Nagrađen je Zlatnom palmom na Kanskom filmskom festivalu 1976. Kažu da je pola sale aplaudiralo, a pola zviždalo. Poslije ćetiri decenije, izgleda da su aplauzi pobjedili.

radiotivat.com

Portal Analitika