Zanimljivosti

Strani časopisi o Crnoj Gori: Najveća tajna Balkana

Ljepote i turistička ponuda Crne Gore našli su svoje mjesto u uglednim međunarodnim magazinima i portalima, poput britanskog TNT magazina, švajcarskog Bilana i azerbejdžanskog Business Time-a.
Strani časopisi o Crnoj Gori: Najveća tajna Balkana
Portal AnalitikaIzvor

Vrijeme je da počnete da učite o Crnoj Gori, jer su se stvorili uslovi da ta zemlja postane najatraktivnija turistička destinacija na Balkanu, pišu ovi strani mediji o Crnoj Gori.

U teksu pod naslovom “Crna Gora: Najveća tajna Balkana na otvorenom”, na popularnom britanskom portalu TNT magazine, autorka Sofi Ibutson, nazivajući Crnu Goru jednom od posljednjih velikih divljina Evrope, ocjenjuje da mlada evropska država ima dovoljno netaknute prirode za sve vrste istraživanje - za planinare, bicikliste, ili zaljubljenike u zimske i vodene sportove.

“Sa ambicijom da se takmiči sa francuskom rivijerom, stvaranje primorskih odmarališta i marina, na vrhu je liste prioriteta. Porto Montenegro već ima vezove za jahte od 450 metara, a Luštica Bay marina može da usidri brodove do 35 metara dužine. Jaht klubovi, restorani, hoteli i prvi golf teren sa 18 rupa su već u igri, tako da možete odmah ostaviti Monte Karlo i pripremiti sa za sezonu sa stilom u Crnoj Gori”, navodi TNT.

Predstavljajući Luštica Bay, kao projekat Orascoma, švajcarski Bilan ocjenjuje da je “ugledna kompanija ozbiljan primjer zainteresovanim stranim investitorima koji žele da ulažu u Crnu Goru".

"Mala zemlja je biser koji je ostao netaknut i stoga očekuje da će privući sve veći udio od 343 miliona turista koji svake godine posjećuju Mediteran", navodi Bilan.

rtcg.me

Portal Analitika