Fudbal

Kladio se da Lester osvaja titulu, ali smrt je bila brža

Australijanac koji je pred početak sezone pretpostavio da bi njegov voljeni tim mogao do šampionske titule u Premijer ligi nije dočekao da to vidi svojim očima.
Kladio se da Lester osvaja titulu, ali smrt je bila brža
Portal AnalitikaIzvor

Britanski Telegraf piše da je navijač Lestera, izvjesni Toni Skefington, koji je bolovao od neizlječive bolesti, nažalost preminuo te da neće moći da naplati tiket ukoliko Lester osvoji titulu prvaka Engleske.

Naime, Skefington je prije početka sezone zamolio suprugu da uplati za njega 20 dolara na trijumf “lisica” iako je bio svjestan da mu je preostalo još malo života.

Njemu je u proljeće 2015. godine dijagnostikovan kancer i tada mu je rečeno da mu je preostalo još samo pola godine života. Kako su ljekari pogriješili Australijanac je imao priliku da isprati svoj voljeni tim i većim dijelom ove sezone, ali ne i da dočeka veliko slavlje ukoliko šampionska titula stigne u Lester.

Četiri kola prije kraja Premijer lige tim Klaudija Ranijerija ima pet bodova više od drugoplasiranog Totenhema i čak 10 od Arsenala, koji samo još teoretski može do titule.

Kvota da će Lester, koji je lani jedva izborio opstanak u Premijer ligi, osvojiti titulu iznosila je 5.000.

Portal Analitika