Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Savjeta mladih DPS Plav: Spremnost za kompromis i djelovanje u korist građana moraju biti prioritet

Savjeta mladih DPS Plav: Spremnost za kompromis i djelovanje u korist građana moraju biti prioritet

Savjet mladih DPS Plava održao je sjednicu Opštinskog odbora na kojoj su izabrani delegati za VII Kongres Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore.
Savjeta mladih DPS Plav: Spremnost za kompromis i djelovanje u korist građana moraju biti prioritet
Portal AnalitikaIzvor

Na sjednici je pokazano jedinstvo i sloga tokom predlaganja i izbora delegata, uvažavajući polnu i teritorijalnu zastupljenost predloženih i biranih delegata.

Savjet mladih DPS Plav izabrao je 9 delegata za VII Kongres Savjeta mladih i jednoglasno podržao prijedlog za predsjednika Savjeta mladih DPS Crne Gore.

Odziv mladih bio je veći od očekivanog i to najviše zbog motivacije mladih Plavljana da iskažu svoje nezadovoljstvo trenutnom političkom situacijom u gradu. Posebna tačka dnevnog reda sjednice bila je upravo i politička situacija i problemi mladih u Plavu.

Mladi Plava su izrazili veliko nezadovoljstvo blokadom rada Skupštine opštine koja se, zbog političkih odnosa, nije održala mjesecima unazad. Mladi takvo stanje smatraju neodrživim i protive se neodgovornosti lokalnih učesnika u političkom životu koji nisu spremni da obavljaju svoje funkcije, koje su dobili povjerenjem građana.

Spremnost za kompromis i djelovanje u korist građana moraju biti prioritet u Plavu. Uski interesi pojedinaca ne smiju biti razlog za blokadu lokalne uprave i sprječavanje donošenja odluka od vitalnog značaja za svaku, a posebno našu mladu Opštinu, poručuju iz Savjeta mladih DPS Plav.

Portal Analitika