Društvo

Održana konferencija “Policija i osobe sa invaliditetom”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore i Savjet za građansku kontrolu policije organizovali su konsultativnu konferenciju “Policija i osobe sa invaliditetom” u sjedištu Uprave policije.
Održana konferencija “Policija i osobe sa invaliditetom”
Portal AnalitikaIzvor

Konferencija je organizovana s ciljem uspostavljanja fokusiranog dijaloga svih aktera i partnera kako bi se unaprijedila ukupna inkluzivnost Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova u cjelini. Na konferenciji je diskutovano o trenutnom stanju i povećanju obrazovne i fizičke pristupačnosti policije za sve osobe sa invaliditetom (OSI  - bez ozbira na invaliditet) i zapošljavanju OSI u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore.

Cilj realizovane aktivnosti je da se svi akteri procesa okupe na jednom mjestu, da se započne dijalog o inkluzivnosti Uprave policije i Uprave policije, otvori diskusija o implementaciji aktuelnih zakonskih rešenja u vezi sa dostupnošću i zapošljavanjem OSI i kreiraju moguća rešenja, zaključci i preporuke u vezi daljih koraka na ovom polju.

Konsultativnu konferenciju su otvorili generalni direktor Direktorata za bezbjednosno zaštitne poslove MUP Crne Gore, doc. dr Miloš Vukčević, i predsjednik Savjeta za građansku kontrolu policije, mr Aleksandar Saša Zeković.

Svoja, izuzetno korisna, izlaganja imali su predstavnici svih nacionalnih OSI asocijacija, predstavnici Uprave policije i MUP-a, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Uprave za kadrove Vlade Crne Gore.

Savjet je prethodno usvojio poseban zaključak i preporuku u vezi pristupačnosti i inkluzivnosti policiji.

Portal Analitika