NATO

Pejanović Đurišić: Posvećeni dostizanju pune interoperabilnosti

Crna Gora je posvećena daljem razvoju odbrambenih kapaciteta do dostizanja pune interoperabilnosti sa vojnim kapacitetima ostalih NATO zemalja članica, poručila je ministarka odbrane, Milica Pejanović Đurišić.
Pejanović Đurišić: Posvećeni dostizanju pune interoperabilnosti
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Pejanović Đurišić je danas razgovarala sa ambasadorima NATO zemalja u Crnoj Gori, na sastanku koji je organizovan u Ambasadi Mađarske u Podgorici.

Pejanović Đurišić je upoznala ambasadore sa dosadašnjim rezultatima ostvarenim u procesu reformi sistema odbrane u Crnoj Gori, planovima i prioritetnim aktivnostima u narednom periodu sa ciljem da se i faza prijema Crne Gore u punopravno članstvo u NATO uspješno realizuje.

“Cijeneći značaj podrške koje su partnerske zemlje pružile Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore tokom prethodnih godina, ministarka je ponovila posvećenost daljem razvoju odbrambenih kapaciteta do dostizanja pune interoperabilnosti sa vojnim kapacitetima ostalih NATO zemalja članica”, kaže se u saopštenju.

2204mod2

Pejanović Đurišić je, kako se navodi, iskazala odlučnost da se u narednom periodu ulože dodatni napori kako bi se, u skladu sa dogovorenim rokovima, sve aktivnosti iz Plana integracije Vojske, koji će krajem maja biti predstavljen NATO-u, uspješno realizovale, što će umnogome doprinijeti i sveobuhvatnim reformama koje se sprovode u sektoru odbrane.

U cilju detaljnog i sadržajnog informisanja partnerskih zemalja o planovima i prioritetima na planu euro-atlantskih integracija, Ministarstvo odbrane je ambasadorima NATO zemalja distribuiralo NON-PAPER o najvažnijim aktivnostima koje taj resor i Vojska Crne Gore sprovode u okviru NATO integracione agende.

Izvor: Mina

Portal Analitika