Društvo

Potpisan sporazum o saradnji Glavnog grada i UCG

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić potpisali su danas Sporazum o saradnji kojim je predviđeno strateško i praktično uvezivanje naučno-istraživačkog, ekspertskog i kulturno-umjetničkog potencijala državnog univerziteta sa institucijama Glavnog grada.
Potpisan sporazum o saradnji Glavnog grada i UCG
Portal AnalitikaIzvor

Sporazum je, kako je ocijenjeno prilikom potpisivanja, sadržajan i obuhvata sve oblasti koje su predmet obrazovanja i naučna, -istraživačkog rada, a mogu biti od koristi Glavnom gradu, njegovim institucijama i građanima, ali i studentima i nastavnicima UCG.

"Potpisivanje Sporazuma sa Glavnim gradom jedna je od naših aktivnosti na povezivanju Univerziteta Crne Gore sa društvom i biznis zajednicom. Posebno značajan segment Sporazuma odnosi se na zajedničko učešće u projektima koji se finansiraju iz međunarodnih fondova, kao i na podsticanje preduzetništva kod studenata i afirmisanje samozapošljavanja, kroz zajedničke Start up aktivnosti sa Glavnim gradom",  kazala je Vojvodić.

Na sastanku je predstavljen i konkretan projekat saradnje naučnika i predstavnika Prirodno-matematičkog fakulteta - Biologija, Arhitektonskog i Biotehničkog fakulteta sa Glavnim gradom.

Stijepović  je kazao da je Sporazumom predviđena stručno i kreativna podrška UCG u oblasti kapitalnih projekata, standarda u arhitekturi i planiranju prostora, jačanju identiteta Podgorice i razvoja kulture u Glavnom gradu.

"Ukazuju se, takođe, mogućnosti saradnje i na kulturnom, sportskom, ekološko-tehnološkom i turističkom planu, što je sve od izuzetnog interesa za sve građane Podgorice", rekao je gradonačelnik.

Izvršni direktor Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević, koji je prisustvovao sastanku, pozdravio je potpisivanje Sporazuma između Glavnog grada i UCG i aktivnosti koje su njime predviđene, navodeći spremnost IRF-a da se uključi u neke od njih.

Portal Analitika