Politika

Konjević: Lex specijalis mogao bi biti gotov danas

Radna grupa sastavljena od predstavnika vlasti i dijela opozicije usaglašava tekst leks specijalisa, koji je uslov trojke-SDP, URE, DEMOS-a da bi sporazum o slobodim i fer uslovima bio potpisan i zakazana sjednica Parlamenta , na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o izboru novog kadra u Vladi.
Konjević: Lex specijalis mogao bi biti gotov danas
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik SDP-a Raško Konjević kaže za Antenu M da bi lex specijalis mogao da bude gotov već danas:

„ Grupa pravnika, koja je zadužena u ime političkih partija da radi na izradi tog dokumenta  polako taj posao privodi kraju i moje očekivanje  je da bi  danas ili tokom vikenda mogao biti završen pravni akt, koji bi se uputio prema parlamentu, istovremeno sa tim predsjednik  Vlade  bi uputio zahtjev za drugu tačku dnevnog reda i ta sjednica bi bila zakazana sa tri tačke dnevnog reda, o kojima bi javnost prethodino bila upoznata“. 

 Konjević je kazao da je i da ne očekuuje da bi u tom pravnom dokumentu moglo biti nešto sporno bilo kojoj političkoj partiji.

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević  rekao je sinoć  za Atlas televiziju da su sporna pitanja više tehničke prirode, te da ne mogu ugroziti donošenje zakona.

Na pitanje da li je DPS odlučio gdje će ministri finansija, rada i socijalnog staranja i poljoprivrede, čija mjesta treba da preuzme opozicije, Milošević je rekao da se niko nije vjenčao sa funkcijom, te da oni znaju da rade i druge poslove. 

Istakao je i da u DPS-u smatraju da Pozitivna pripada opoziciji i da ide sa kvote opozicije. 

Portal Analitika