Zanimljivosti

Oldtimeri prodefilovali Podgoricom (FOTO)

Drugog dana Sajma automobila, motocikala i opreme koji se održava u Podgorici, u okviru animacije posjetilaca organizovan je skup Oldtimera za ljubitelje i poštovaoce starih automobila. Na Trgu Republike u centru Podgorice je izloženo oko 20 oldtimera.
Oldtimeri prodefilovali Podgoricom (FOTO)
Portal AnalitikaIzvor
Automobili stari po 30 i više godina koji su učestvovali u defileu ulicama glavnog grada privukli su veliku pažnju građana Podgorice, ali i turista u ovom gradu.
a2
Osim što su svoja vozila izložili kako bi ih pokazali građanima, jedna od namjera vlasnika je i da se izbore za bolja prava i benefite.
a3
Branislav Velimirović, član Radne grupe za izmjenu zakona o oldtimerima, kazao je za Anadolu Agency (AA) da je u toku procedura za izmjenu zakona o oldtajmerima.
a4
"U svim zemljama u regionu vlasnici oldtimera imaju benefite, jeftinije su im registracije. Crna Gora je jedna od zemalja koja ima lijepu automobilsku istoriju. Podsjetiću, 1902. godine je prvi automobil došao u Crnu Goru, a princeza Ksenija je prva žena vozač na Balkanu. Izmjene predviđaju da se mogu voziti auta do 30 godina starosti, s tim što se mora ispostaviti da to vozilo ima istorijsku vrijednost i da se ne uvozi u neke komercijalne svrhe. Dosta auta iz Crne Gore ovog tipa je prodato i otišlo je van Crne Gore", kazao je Velimirović.
a5
Iz Udruženja oldtimera očekuju da registracije budu jeftinije, a takođe očekuju posebne tablice kako bi se znalo da je u pitanju oldtimer vozilo.a6a7a8a9a10

Anadolija,klix.ba

Portal Analitika