EP: Crnogorski džudisti bez medalje

Crnogorski džudisti bez medalje završili su drugi takmičarski dan Evroopskog prvenstva u Kazanju.
EP: Crnogorski džudisti bez medalje
Portal AnalitikaIzvor

U kategoriji do 81 kilogram Srđan Mrvaljević je u prvom kolu pobijedio Njemca Aleksandera Vičercaka, ali je u drugom poražen od Valerija Duminike iz Moldavije.

Do 73 kilograma Nikola Gušić je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je savladao Kipranina Andreasa Krasasa, dok je u trećem poražen od Slovenca Roka Drakšića. On ga je savladao i na Evropskom prvenstvu prošle godine u Bakuu. 

U istoj kategoriji Nikola Gardašević je na startu bio bolji od Tomija Masijasa iz Švedske, ali je u drugom kolu poražen od Nugzarija tatašvilija iz Gruzije.

Prvo kolo prošla je i Jovana Peković do 70 kilograma pobjedom protiv Lin Mosong iz Luksemburga. U drugom kolu izgubila je od Britanke Sali Konvej. Na startu takmičenja juče je eliminisana Tanja Božović.

Za sjutra planirani su nastupi Marka Bubanje do 90 i Danila Pantića do 100 kilograma.

Protivnik Marka Bubanje u kategoriji do 90 kilograma biće svjetski šampion, Grk Ilijas Ilijadis, dok će se Danilo Pantić do 100 kilograma boriti sa predstavnikom Letonije, Jevgenijsom Borodavkom. 

Šampionat Evrope u Kazanju okupio je ukupno 394 takmičara, 229 u muškoj i 165 u ženskoj konkurenciji, iz 46 zemalja. MINA

Portal Analitika