Politika

Dedeić: Beograd izlobirao ministarsku funkciju za Danilovića

Predsjednik Srpske liste, Dobrilo Dedeić ocijenio je da je kandidaturu Gorana Danilovića za ministra unutrašnjih poslova u prelaznoj Vladi izlobirao zvanični Beograd koji je, na taj način, kako kaže, nedvosmisleno odbacio politiku Nove srpske demokratije povodom unutrašnjih političkih procesa u Crnoj Gori. Nema dileme da je ono što je nekada Nova bila za aktuelne vlasti u Beogradu, danas isključivo Goran Danilović, kaže Dedeić.
Dedeić: Beograd izlobirao ministarsku funkciju za Danilovića
Portal AnalitikaIzvor

„Time je Nova srpska demokratija ostala bez bilo kakvog uporišta u Beogradu od strane zvaničnih državnih vlasti koje odlučuju o događajima u Srbiji i regionu. Više od polovine dosadašnjeg političkog uticaja Nove baziralo se na priči o partnerstvu sa Beogradom koje očigledno više ne postoji. Kakav god da je režim u Beogradu, Srbi iz Crne Gore, prirodom stvari, u njemu vide ,,velikog brata'' za rešavanje mnogih egzistencijalnih pitanja i kanalisanje političkih procesa. I koliko god da imam negativan stav o Daniloviću, ipak je dobro da se u ovoj fazi političkih odnosa jedna štetočinska organizacija kakva je Nova lagano kreće ka gubitku cenzusa. Pravda je da ih gospodski uništava, nakon što ih je ideološki preveslao, onaj koji ih je i stvorio gaseći Srpsku narodnu stranku“, kaže Dedeić.

„Izolovana, ideološki pogubljena Nova, u partnerstvu sa NATO strankama, tipa Pokreta za promjene, samostalno ne bi mogla imati cenzus. Zato Andriji Mandiću ostaje samo jedan oproban metod, za koji se već priprema. Na nekom narednom protestu ,,protiv opozicije'' kako ih nazivaju tvitteraši iz Nove i PzP-a, organizovaće sukobe sa policijom, u cilju intervencije MUP-a,  kako bi Danilovića optužio da u ime Mila Đukanovića bije narod. To je Mandićeva poslednja ,,slamka spasa'' u bici protiv dojučerašnjeg zamjenika koji ga je savršeno politički namagarčio. Ipak, time bi indirektno do kraja zaratio i sa srpskim državnim vlastima. Konačan cilj Mandićeve politike jeste da on i dvojica njegovih poslušnika, Slaven Radunović i Milutin Đukanović, još neko vrijeme materijalno jačaju. Najbolji dokaz toga jeste činjenica da je Slaven Radunović istoga dana kada je u popodnevnim satima najavio napad demonstranata na Skupštinu, prije podne uredno podigao platu i dnevnice“, smatra Dedeić.

„Politika koju ovaj trojac vodi sa ciljem da se izoluju svi drugi funkcioneri i aktivisti Nove, i da se ostave van sistema, državnog, institucionalnog i partijskog, pročitana je od skoro svih čak u toj partiji“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika