Društvo

Nik VUJIČIĆ: Vratiću se opet u divnu Crnu Goru

Jedan od najpoznatijih motivacionih govornika na svijetu, Nik Vujičić, pred prepunim Sportskim centrom "Morača" u Podgorici poslao je poruke o pravim životnim vrijednostima: Ljubav, nada, vjera, za njega su ključ srećnog života. Vujičić se obratio svim stanovnicima naše zemlje, pozivajući ih da budu humani i poručujući da jedva čeka "dan kad će Crnogorci pomagati Crnogorcima".
Nik VUJIČIĆ: Vratiću se opet u divnu Crnu Goru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Vujičić je više puta ponovio da mu je drago što je u Podgorici. "Crna Gora je jedna od najljepših država u kojim sam bio. Planiramo i porodično da posjetimo vašu divnu zemlju", kazao je Vujičić.

Tridesettrogodišnji Australijanac, porijeklom s naših prostora, oženjen je već četiri godine i ima dvoje djece. To što nema ruke, ni noge nije ga spriječilo da obavlja misiju, za koju vjeruje da mu je sudbinski određena.

Uz dosjetke i šale, i po koju riječ na našem jeziku, Vujičić je ispričao nekoliko životnih priča, za koje je dobio ovacije od publike, koja je pristigla iz svih krajeva zemlje, ali i inostranstva.

"Ljubav je najbolji jezik koji možete govoriti", poručio je Vujičić i ponovio da je upoznao više srećnih siromašnih ljudi, nego bogatih srećnih ljudi.

"Život bez svrhe je život bez nade. Uvijek imate dva izbora - da ustanete ili da odustanete", kazao je Vujičić. On je, više puta, odabrao da ustane.

"Ne mogu vas držati za ruku, ali vas mogu držati za srce", poručio je Vujičić. Za njega je porodica ključ sreće. "Uvijek budite zahvalni za to što imate", kazao je.

Osoba koja ga je motivisala da postane govornik bila je, takođe, osoba sa invaliditetom. "Ako nemaš čudo, onda budi čudo za nekog drugog. Mir, snaga, duh, to su prave vrijednosti. Ne sitna zadovoljstva, ne novac", kazao je Vujičić.

vujicic1

Prije nego što je postao svjetski poznat govornik, Vujičić je prošao "kroz trnje", pokušao čak i samoubistvo, ali, kako je kazao, nikad nije odustao. "Zvao sam 52 škole, tražeći da govorim pred njihovim učenicima. Svi su mi spustili slušalicu. Ali 53. poziv bio je ono što vrijedi", kazao je Vujičić.

Crna Gora je 60. država koju je posjetio. Prešao je pet miliona kilometara, održao preko tri hiljade govora, letio 2500 puta... "Upoznao sam 15 predsjednika, premijera... Zbog mojih govora mijenjali su zakone", ispričao je Vujičić, dok ga je publika pozdravljala aplauzima.

Ukazao je i na to da Crna Gora ima samo jedno sirotište i obećao da će se angažovati da ih bude još. On i njegova supruga su, inače, sponzorisali troje djece i platili im školovanje. Svi se, kako je kazao, moramo potruditi da bi zemlja napredovala.

"Radujem se danu kad će Crnogorci pomagati Crnogorcima", poručio je Vujičić.

Poseban dio gostovanja posvetio je vjeri i odnosu s Bogom. Na kraju se i pomolio, zajedno s publikom.

vujicic2

U programu su učestvovala i djeca iz Dnevnog centra iz Pljevalja, predstavnici NVO "Zračak nade", Gospel hor iz Slovenije. Svoje životno iskustvo s publikom je podijelila i pjevačica Andrijana Božović, koja je, uprkos smrti sina i supruga, nastavila da se bori i da se, kako je rekla, uvijek raduje životu.

U ime Rukometnog kluba "Budućnost" Vujičiću je Radmila Petrović poklonila dres i loptu.

Sav prihod od ulaznica je, prema riječima organizatora, namijenjen za pomoć osobama s posebnim potrebama.

Izvor i foto: Portal RTCG

Portal Analitika