Ostalo

Simonović i Popović potpisali memorandum o saradnji

Budva kao metropola turizma i grad sporta izabrana je da bude domaćin Igara malih država Evrope 2019. godine, saopšteno je nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji na organizaciji ovog prestižnog takmičenja.
Simonović i Popović potpisali memorandum o saradnji
Portal AnalitikaIzvor

Memorandum su potpisali predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović i predsjednik budvanske Opštine Srđa Popović.

Igre malih država Evrope organizuju se u okviru Evropskog olimpijskog pokreta od 1985. godine i predstavljaju multi sportska takmičenja u kojima učestuju sportisti evropskih država koje imaju manje od milion stanovnika.

Takmičenje se održava svake druge godine i okuplja oko 2.000 sportista iz Andore, Kipra, Islanda, Monaka, San Marina, Malta, Lihenštajna, Luksemburga i Crne Gore.

Simonović je kazao da su Igre malih država Evrope takmičenje po mjeri Crne Gore.

"Organizaciju tog takmičenja u stanju smo da iznesemo. Riječ je o takmičenju koje nosi najviše olimpijskog u sebi, koje će nam pomoći, kako bismo se u neko dogledno vrijeme mogli kandidovati za neko značajnije takmičenje", kazao je Simonović nakon svečanog potpisivanja.

Popović je naglasio da Budva kao najsportskiji grad u Crnoj Gori svake godine za razvoj sporta ulaže najmanje milion eura.

"To takmičenje neće biti samo prezentacija Budve, već Crne Gore. Budva će staviti sve svoje sportske potencijale na raspolaganje, a nadam se da ćemo do tada imati i neki novi sportski objekat. Ubijeđen sam da će Budva biti izvanredan domaćin", rekao je Popović.

Saopšteno je da se tokom Igara očekuje više od 2.000 sportista i članova reprezentacija.

Portal Analitika