Društvo

Kovačević posjetila porodice Vidić i Tošić

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević posjetila je danas porodicu Milića Vidića i porodicu Predraga Tošića.
Kovačević posjetila porodice Vidić i Tošić
Portal AnalitikaIzvor

Milić Vidić, njegova supruga i četvoro maloljetne djece ostali su bez krova nad glavom 24. novembra 2015. godine kada je požar zahvatio njihovu kuću.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja pokrenulo je inicijativu za adaptaciju stambenog prostora i izdvojilo novčanu pomoć od 2.000 eura.

"Pored Ministarstva rada i socijalnog staranja akciju su podržali i Glavni grad koji je opredijelio novčanu pomoć od 1.500 eura, dok je Kineska kompanija CRBC, iza čijeg se kampa i nalazi kuća porodice Vidić, uradila kompletan krov na kući", saopšteno je iz Ministarstva.

Dobitnik nagrade "19. Decembar“ Sreten – Srećko Radonjić u dogovoru sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, odlučio je da cjelokupni novčani iznos nagrade od 3.000 eura pokloni porodici Vidić. Akciji su se pridružili i Salon namještaja "Grand“ i "Scan International“ iz Podgorice.

Ministarka Kovačević obišla je i porodicu Predraga Tošića koja se nalazi u stanju socijalne potrebe.

"Predrag i Jelena Tošić roditelji su dvoje maloljetne djece od kojih je jedno lice sa smetnjama u razvoju i korisnik je Lične invalidnine. Porodica Tošić radi na izgradnji sopstvene kuće u Donjim Kokotima za koju je Ministarstvo rada i socijalnog staranja opredijelilo sredstva za građevinski materijal", kazali su u Ministarstvu.

Ovom prilikom, ministarka Kovačević pozvala je sve donatore da se uključe u akciju za izgradnju kuće kako bi porodica Tošić napokon riješila stambeno pitanje.

Portal Analitika