Društvo

Na prodaju nekretnine SFRJ u Njujorku, Tokiju...

Vrijedne nekretnine u inostranstvu koje su pripadale SFRJ, a koje su prevelike da bi pripale samo jednoj državi nasljednici, konačno će biti prodate, potvrdilo je hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova. Riječ je o nekretninama u Njujorku, Bonu, Bernu i Tokiju.
Na prodaju nekretnine SFRJ u Njujorku, Tokiju...
Portal AnalitikaIzvor

Među nekretninama koje se prodaju je i stan na Park aveniji na Menhetnu, koji je u centru pažnje bio prije pet godina kada je o njemu pisao Njujork tajms, objavivši i fotografije stana na prestižnoj lokaciji, ali u lošem stanju.

Prema informacijama Novog lista iz hrvatskog ministarstva, dogovor o pokretanju zajedničke prodaje velikih kompleksa postignut je početkom aprila na sastanku Zajedničkog odbora država naslednica za sukcesiju diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ.

"Te nekretnine je Zajednički odbor, prije više godina, utvrdio kao prevelike (veličinom i vrijednošću) za bilo koju državu nasljednicu i odredio da treba da idu na zajedničku prodaju", navode u hrvatskom ministarstvu spoljnih poslova.

Međutim, tek sada su se sve države dogovorile da se krene s prodajom, a uskoro će početi i pribavljanje nezavisnih procjena vrijednosti za svaku od nekretnina. Poslije okončanja tog postupka pokrenuće se postupak prodaje.

Novac će poslije prodaje biti podjeljen među državama nasljednicama na osnovu dogovora iz Ugovora o pitanjima sukcesije.

N1info.com 

 

Portal Analitika