Božović poražena u prvom kolu

Crnogorska džudistkinja Tanja Božović nastup na Evropskom prvenstvu u Kazanju završila je u prvom kolu. Ona je danas na startu takmičenja u kategoriji do 57 kilograma poražena iponom od Slovakinje Viktorije Majorosove.
Božović poražena u prvom kolu
Portal AnalitikaIzvor

Od crnogorskih takmičara sjutra će nastupiti Nikola Gušić, Nikola Gardašević, Srđan Mrvaljević i Jovana Peković, a u subotu, posledenjeg dana pojedinačnog takmičenja, boriće se Bubanja i Pantić. 

U kategoriji do 73 kilograma, Nikola Gušić je u prvom kolu slobodan, dok ga u drugom očekuje bolji iz duela Kipranina Andreasa Krasasa i Arsena Gazarjana iz Jermenije. 

U istoj kategoriji Nikola Gardašević će se za prolaz u drugo kolo boriti protiv švedskog džudiste Tomija Maciasa. 

Njemac Aleksander Vičeržak biće prvi protivik Mrvaljević u kategoriji do 81, dok će se Peković u prvom meču kategorije do 70 kilograma sastati sa Linom Mosong iz Luksanburga. 

Protivnik Marka Bubanje u kategoriji do 90 kilograma biće svjetski i olimpijski šampion, Grk Ilijas Ilijadis, dok će se Danilo Pantić do 100 kilograma boriti sa predstavnikom Letonije, Jevgenijsom Borodavkom. 

Šampionat Evrope u Luksemburgu okupio je ukupno 394 takmičara, 229 u muškoj i 165 u ženskoj konkurenciji, iz 46 zemalja. 

Portal Analitika