Politika

SDP: Sporazum iskorak u političkom životu Crne Gore

Sporazum o stvaranju uslova za fer izbore će, ukoliko bude poštovan, predstavljati iskorak u političkom životu Crne Gore i doprinijeti stabilizaciji političke klime i jačanju povjerenja u izborni proces, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).
SDP: Sporazum iskorak u političkom životu Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Funkcioner te stranke Ivan Vujović kazao je da Sporazum o fer i slobodnim izborima posljedica nepovjerenja u izborni proces i Demokratsku partiju socijalista (DPS) kao, kako je naveo, ključnog aktera izbornih neregularnosti, posebno u posljednjih par godina.

Vujović je rekao da je DPS je kao "vinovnik izbornih krađa prepoznata i u međunarodnim dokumentima, prije svega izvještajima Evropske komisje o napretku gdje se ta partija eksplicitno pominje kao neko ko kupuje lične karte građana, ko nije utvrdio političku odgovornost za aferu Snimak, koja je bila ključni okidač za političku krizu koja danas postoji u Crnoj Gori“.

“Ne bih, posebno u ovom trenutku, upotrebljavao izraze istorijski ili slične, ali svakako da će Sporazum, ukoliko bude poštovan, predstavljati iskorak u političkom životu Crne Gore”, rekao je Vujović agenciji MINA.

On je dodao da će, ukoliko bude poštovan, Sporazum doprinijeti stabilizaciji političke klime i jačanju povjerenja u izborni proces.

“Ukoliko DPS nastavi sa opstrukcijama, sada u fazi implementacije Sporazuma, odnosno ukoliko nastavi da koristi instrumente pritisaka, kupovine glasova, ucjenjivana ljudi i sve ono što je opisano u aferi Snimak, opet ćemo imati političku krizu”, ocijenio je Vujović.

MINA

Portal Analitika