Društvo

Uručeno 300 dječjih knjiga izraelskog pisca

Dječja knjiga izraelskog diplomate i pisca Dana Orijana „Kad tata poraste“ biće dio crnogorskog obrazovnog sistema, saopštio je ministar prosvjete Predrag Bošković, kom je danas uručeno 300 primjeraka te knjige, namijenjenih osnovcima.
Uručeno 300 dječjih knjiga izraelskog pisca
Portal AnalitikaIzvor

Bošković je kazao da je knjigu „Kad tata poraste“ Zavod za školstvo odobrio i da će se naći u obrazovnom sistemu Crne Gore.

Današnja donacija od 300 knjiga, koju je uručio počasni konzul Crne Gore u Izraelu, Nimrod Rinot, biće, kako je rekao Bošković, raspoređena po svim školskim ustanovama u Crnoj Gori, shodno veličini škole i broju djece koja je pohađaju.

„Ovo su projekti koji najviše spajaju pojedine zemlje, kulture i nacije zato smo počastvovani i zahvalni na ovakvoj donaciji“, naveo je on.

Bošković je ukazao na jučerašnji prvi let koji je saobraćajno povezao Izrael i Crnu Goru, a koji je istovremeno značajan za promociju Crne Gore u toj zemlji.

To je, kako je dodao, bila prilika da se sa počasnim konzulom razgovara o turizmu i promociji ali i obrazovanju, pogotovo najmlađe kategorije.

Rinot je kazao da prevođenje knjige izraelskog pisca predstavlja kombinaciju dvije prilike.

Kako je pojasnio, jedna je da to bude poklon djece iz Izraela djeci u Crnoj Gori, a druga prilika da se djeci predstave izraelski pisci.

Poklanjanje knjiga nije slučajnost jer, kako je kazao, budućnost svake nacije je u dobrom obrazovanju, pa je investija u toj oblasti najbolja.

„Siguran sam da Vlada prepoznaje značaj obrazovanja za razvoj Crne Gore“, zaključio je Rinot.

Portal Analitika