Abiznis

PREDUZETNICI: Učenici Građevinske škole dobili međunarodnu nagradu za inovativnost

Preduzetnički klub srednje Građevinske škole ,,G design" je 13. i 14. aprila učestvovao na Međunarodnom sajmu preduzeća za vježbu u Plovdivu, Bugarska, gdje je osvojio nagradu za najinovativnije preduzeće za vježbu.
 PREDUZETNICI: Učenici Građevinske škole dobili međunarodnu nagradu za inovativnost
Portal AnalitikaIzvor

U saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje Crne Gore, krajem oktobra 2015.godine, u građevinsko - geodetskoj školi ,,Marko Radević" u Podgorici osnovan je preduzetnički klub pod nazivom ,,G design".

Klub čini 15 učenika koji su pod mentorstvom profesorica Nataše Mirotić i Ružice Draganić.

Cilj osnivanja kluba jeste podsticanje preduzetničkog duha i načina razmišljanja, sticanja znanja i vještina koje mogu biti od koristi u ličnom i profesionalnom razvoju učenika.

Klub je proizvodnog karaktera sa pretežnom djelatnošću  proizvodnja lampi.

“Za dizajn i izradu lampi, koje su osvojile nagradu, pobrinuli su se članovi kluba. Lampe su isključivo ručno rađene, a izrađene su od recikliranog materijala, drvenih letvica, šperploče, lima...”, kaže profesorica Mirotić za Portal Analitika.

Na sajmu je učestvovalo 115 preduzeća za vježbu iz četiri države, što predstavlja veliki uspjeh za podgorički klub.

“Nagrada na sajmu mi znači mnogo jer smo se jako trudili da svaki detalj budena svom mjestu. S obzirom na manjak vremena koje smo imali u toku samog procesa proizvodnje, prezadovoljni smo. Najjači utisci me vežu za oduševljenje sudija i komisije na samom sajmu. Takođe, jako sam srećan što smo u moru istih ideja i razmišljanja, baš mi ti koji smo osvojili nagradu za inovaciju na sajmu, a napomenuću da je bilo oko stotinjak preduzeća i preuzetničkih klubova iz Evrope. Zadovoljni sko što su sudije prepoznale naš rad kao nešto inovativno, novo i drugačije. Vršnjacima bih poručio da koliko god vremena oduzimala ovakva vrsta aktivnosti - trud se uvijek isplati!
Rad se uvijek prepozna i nagradi - a mislim da je specijalna nagrada na Evropskom sajmu Preduzeća i Preduzetničkih klubova pravi pokazatelj toga. Nadam se da će nam ovo dati podsticaj da samo još više i bolje radimo i stvaramo za naš preduzetnički klub, kaže Balša Dragojević, član kluba.

P.Z.

Portal Analitika