Politika

Nova ipak učestvovala u izbornom procesu

Nova srpska demokratija, uprkos tome što je bojkotovala lokalne izbore u Tivtu koji su održani u nedjelju, imala je svoje predstavnike na biračkim mjestima, saznaju Dnevne novine.
Nova ipak učestvovala u izbornom procesu
Portal AnalitikaIzvor

Tako je Nova za dva biračka mjesta 17 i 18, tj. Kalimanj 2 i Gradiošnica 2, imenovala predsjednika i zamjenika biračkog odbora. Ovu informaciju Dnevnim novinama potvrdila je i predsjednica Opštinske izborne komisije Jovanka Laličić.

"Nova srpska demokratija i Demokratski front bojkotovali su izbore, ali je Nova imala pravo da imenuje predsjednika i zamjenika biračkog odbora, što je i učinila na dva biračka mjesta”, kazala je Laličić. Ona je objasnila da je ovakva procedura u skladu sa Zakonom o izboru odbornika i poslanika, te da je Nova na osnovu mjesta koja je imala u lokalnom parlamentu imala pravo da bude u biračkim odborima.

"Bojkotovali su izbore, ali nijesu pravo da budu na biračkim mjestima, što je u skladu sa zakonom”, zaključila je Laličić. Na lokalnim izborima u Tivtu, koje su bojkotovali Demokratski front, URA i Demokrate, apsolutni pobjednik je Demokratska partija socijalista, koja je osvojila 44,7 odsto glasova, tj. 17 mandata.

Odmah za DPS-om su Socijaldemokrate, koje su osvojile četiri mandata, Socijalistička narodna partija, Hrvatska građanska inicijativa, Socijaldemokratska partija i Tivatska akcija po dva, Bokeški forum, Demokratska srpska stranka i Arsenal za Tivat po jedan mandat. Liberalna partija, Srpska radikalna stranka SrS i Crnogorska demokratska unija Cdu nijesu osvojili nijedan mandat. N a lokalnim izborima prije četiri godine DPS je osvojio 12 mandata, SDP pet, HGI četiri, koliko i SNP. Nova je tada osvojila tri mandata, DSS dva, Liberalno građanska alternativa jedan mandat, koliko i PzP. 

cdm

Portal Analitika