Fudbal

Lester zove Totija

Lester Siti, Njujork Kosmos i nekoliko klubova iz Japana i Ujedinjenih Arapskih Emirata žele da u svoje redove dovedu kapitena Rome Frančeska Totija.
Lester zove Totija
Portal AnalitikaIzvor

‘Princu Rima’ ugovor sa klubom u kojem je od početka karijere ističe na kraju sezone i u ovom trenutku su male šanse da će biti produžen. Zbog toga su pred legendarnim fudbalerom dvije opcije – ili da dobije neku funkciju u klubu ili da napusti ‘Vučicu’.

Menadžer Lestera Klaudio Ranijeri navodno je već razgovarao sa Totijem o potencijalnom transferu, a vjeruje se da mu je i Kosmos poslao ponudu. 

Italijanski mediji prenose da su dva kluba iz Emirata – Al Džazira i Al Ahli, spremna da izdvoje veliku sumu novca za italijanskog vetarana. Prema istim izvorima, Al Džazira je ozbiljniji kandidat, posebno zbog činjenice da u svojim redovima ima Totijevog bivšeg saigrača Mirka Vučinića. 

Vjeruje se da Totija žele i klubovi iz Japana, a kao jedan od razloga navodi se velika popularnost italijanskog fudbalera u toj zemlji. Toti sigurno odluku o svojoj budućnosti neće saopštiti prije maja, kada će se sastati sa čelnicima Rome. 

Međutim, po pisanju italijanskim medijima, postoji samo jedan način da Toti ostane u klubu – da potpiše ugovor na godinu dana i potom ode na pozajmicu, a po njegovom završetku da se vrati u Rim na direktorsku funkciju.

Portal Analitika