Turizam

MICE ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu IMEX u Frankfurtu

Crnogorski kongresni biro NTO CG predstavlja aktuelnu MICE ponudu na specijalizovanom sajmu kongresne industrije u Frankfurtu -IMEX, gdje na zajedničkom štandu ponudu prezentuju Turistička organizacija Budve i članovi biroa: kompanija "Beppler and Jacobson" i agencije "Congress Travel", "Eastwest Voyage", "Luminalis" i "Talas M DMC", saopšteno je iz PR služba Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.
MICE ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu IMEX u Frankfurtu
Portal AnalitikaIzvor

Jedan od najznačajnijih evropskih sajmova kongresne industrije, okupio je približno 14.000 poslovnih posjetilaca, od toga 4.000 organizatora događaja iz ove oblasti.

- Za razliku od klasičnih sajmova turizma, IMEX pruža mogućnost direktnih sastanaka sa organizatorima događaja i donosiocima odluka u međunarodnim kompanijama. Većina organizatora MICE događaja, prisutnih na ovome sajmu su sa tržišta Njemačke 14%, zatim SAD 11%, Velike Britanije 10% i Rusije 8% - stoji u saopštenju iz NTO CG.

Dalje se ističe da će tokom sajma na štandu Crne Gore biti održano 105 sastanaka sa organizatorima dogadjaja sa tržišta Njemačke, Rusije, Španije, Velike Britanije, Italije, Poljske, na kojima će biti predstavljena destinacija i mogućnosti za organizaciju dogadjaja u Crnoj Gori.

- Ove godine primjetan je rast interesovanja i sa udaljenih tržišta kao što su Indija, Kina kao i sa tržišta SAD-a. Tokom sajma predstavnici crnogorske privrede su zabilježili veći broj konkretnih upita za narednu sezonu. U susret IMEX-u, a u cilju promocije ponude, NTO CG je izdala i posebnu brošuru u kojoj su predstavljeni članovi Crnogorskog kongresnog biroa. Imajući u vidu zahtjeve tržišta, obuhvaćeni su hoteli sa 4 i 5 zvjezdica koji raspolažu kongresnim sadržajima sa pregledom konferencijskih kapaciteta, agencije specijalizovane za organizaciju događaja iz ove oblasti, kao i lokacije van hotelskih kapaciteta u kojima je moguće organizovati bankete, gala večere i sl, poput Vinskog podruma "Šipčanik", Pomorskog muzeja ili Citadele u Budvi. Navedena brošura poslužiće svim kompanija koje žele da organizuju neki događaj iz ove oblasti u našoj zemlji - ističu iz NTO CG.

 

Portal Analitika