Politika

Sjutra promocija knjige Milana Kneževića “Elektronska identifikacija birača”

Prva promocija nove knjige poezije Milana Kneževića, koju je autor objavio u sopstvenom izdanju, „Elektronska identifikacija birača“, biće održana u četvrtak, 21. aprila u Knjižari Matice srpske u Podgorici u 20 časova.
Sjutra promocija knjige Milana Kneževića “Elektronska identifikacija birača”
Portal AnalitikaIzvor

Na promociji će govoriti književnik Ranko Jovović, književnik i kritičar dr Dragan Koprivica, kao i Milan Knežević, koji će kazivati i stihove iz nove zbirke. Stihove će takođe govoriti i Darko Đuretić, glumac CNP-a. Voditelj programa je Adriana Žolja Bošković.

“Ova nova knjiga poezije Kneževića već je izazvala živo interesovanje, jer za temu ima brojne primjere sprovođenja izbornih mahinacija. Autor, međutim, uspijeva da sa optimalne literarne distance, bez politikantskog pristupa, nadahnuto umjetnički opiše čitavu seriju ljudskih sudbina i posrnuća, koja se razotkrivaju tokom izbornog procesa. Knežević pritom traga za korijenima alijenacije homo politikusa, koji za posljedicu imaju proces obezličavanja i remećenja osnovnog sistema vrijednosti”, navodi se u najavi.

Milan Knežević je rođen 1980. godine u Podgorici, završio je Filozofski fakultet u Nikšiću, Odsjek za srpski jezik i književnost. Objavio je i knjige poezije “Deponija snova” (2007), “Avlija bivših” (2011) i “Dnevnik sitnih grehova” (2014).

Predstavljen je i u dvijema kolektivnim pjesničkim zbirkama “Dan poslije budućnosti” (1999) i “Predio u praskozorje” (2008). Jedan je od autora sa prostora bivše SFRJ, zastupljenih u antologiji poezije “Van kutije” (2009).

Portal Analitika