Muzika

Wilco na Sea rock festivalu 24. juna!

SeaRock festival 2016 je šesto izdanje jednog od najboljih rock festivala regiona. Taj epitet dokazuje se i činjenicom da je ovogodišnji gost jedan od najznačajnijih rock’n’roll sastava današnjice, američki bend WILCO.
Wilco na Sea rock festivalu 24. juna!
Portal AnalitikaIzvor

Koncert će biti održan 24. juna na novoj lokaciji, parking „Benovo“, sa početkom u 21 sat, a kao i svaki do sada SeaRock i ovoga puta je ulaz besplatan

WILCO bend iz Čikaga formiran je 1994. godine i to od "ostataka" alternativne country rock grupe Uncle Tupelo. Jedan su od najbitnijih američkih bendova današnjice. Wilco su već svojim debi albumom "A.M." uspjeli da oduševe kritiku, a uspjeh se nastavio i sa narednim albumima "Being There" (1996.) i "Summer Teeth" (1999.).... Najveći komercijalni uspjeh ostvaruju sa albumom “Yankee Hotel Foxtrot” (2001). U dvadeset godina dugoj karijeri izdali su devet studijskih albuma. Godine 2005 dobijaju Grammy za „ A Ghost is Born“, kao najbolji rock album godine, 2009 drugi Grammy za „The Album“ kao najbolji Amerikana album. Sa Billyjem Bragom snimaju album „Mermaid Avenue“, koji sadrži do tada neobjavljene pjesme američkog barda Woodiea Guthriea. 1998 je bio nominovan za Grammy kao najbolji savremeni folk album koji je bio inspiracija i Bobu Dylanu. Sa Bobom Dylanom išli su 2013. na zajedničku turneju Americanarama.

U Kotor dolaze promovisati najnoviji album “Star Wars”. Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnji SeaRock festival će biti samo jedan koncert.

 

Portal Analitika