Šok za borilački svijet: Konor Mekgregor prekinuo svoju karijeru!

Šokantan i potpuno neočekivan udarac dobio je borilački svijet nakon sinoćnje objave prvaka u perolakoj kategoriji i najveće zvijezde UFC-a Konora Mekgregora da prekida karijeru!
Šok za borilački svijet: Konor Mekgregor prekinuo svoju karijeru!
Portal AnalitikaIzvor

Na Tviteru je bar tako napisao Mekgregor, koji se odlučio povući u penziju. Predsjednik UFC-a Dana Vajt potvrdio je kako se revanš između Mekgregora i Nika Diaza otkazuje zbog neizvršavanja promotivnih obaveza.

"Odlučio sam se povući mlad. Hvala na svemu. Vidimo se kasnije", napisao je Mekgregor.

“Bilo je zabavno dok je trajalo”, poručio je Mekgregorov trener Kavana preko Tvitera i time dodatno začinio novonastalu situaciju.

Čak je i Nik Diaz, jedini čovjek koji je porazio irskog borca u UFC-u odgovorio na Tviteru:

"Moj posao je ovdje završen. I ja odlazim u penziju".

Mekgregor  je u UFC-u, u tri godine koliko se borio pod okriljem ove organizacije, imao osam borbi i samo je u posljednjoj protiv Diaza bio poražen. Zaradio je otprilike 2.8 miliona dolara samo od borbi, a sigurno je ta cifra i mnogo veća od reklama, jer je bio daleko najpopularniji borac u UFC-u.

Svakako da će ostati upamćen po brutalnom nokautu koji je nanio Hose Aldu u decembru 2015. godine. Bio je to prvi poraz Alda u 10 godina, a Konor ga je nokautirao nakon samo 13 sekundi borbe.

Provokativan, bez dlake na jeziku, nazivan najvećim trash talkerom u historiji MMA, ali svi su mu odavali priznanje da priče izvan ringa potpuno potvrdi u ringu, gdje je bio superioran.

Avaz.ba

Portal Analitika