Društvo

Na Čepurcima će biti još 150 grobnica

Izvršni direktor „Pogrebnih usluga” Slobodan Stanović kazao je da jezavršena izgradnja 150 novih grobnih mjesta u okviru petefaze proširenja groblja ,,Cepurci”. On je najavio da će grobnica ostati nepromijenjene, iako je veliko interesovanje građana za kupovinu.
Na Čepurcima će biti još 150 grobnica
Portal AnalitikaIzvor

"Stručna komisija primila je radove za 150 grobnica i one mogu biti stavljene u funkciju. Radovi na parceli obuhvatali su i ugradnju elektro i vodovodnih instalacija, zatim kanalizacije, kao i uređenje terena", kazao je Stanović.

On je najavio dalje proširenje groblja, i to na parceli površine 8.200 kvadrata, koja je sada u privatnom vlasništvu.

"U toku je izrada izmjena i dopuna DUP-a ,,Čepurci “ i već je pokrenuta procedura otkupa zemljišta. Ovaj posao realizuju službe glavnog grada i na tenderu je već određena firma koja će raditi prenamjenu", rekao je direktor ,,Pogrebnih usluga”.

Stanović je istakao da je na groblju u Zagoriču završena kompletna rekonstrukcija kapele.

"Uređena je fasada, zamijenjena stolarija, postavljene pločice na trotoaru oko kapele i urađeni su svi neophodni radovi u cilju renoviranja kapele. Planiramo da izgradimo i nadstrešicu od 140 kvadrata, čija će izgradnja koštati između 40.000 i 45.000 eura", najavio je Stanović.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika