Politika

GO Pozitivne: Usvojili Predlog sporazuma

Glavni odbor Pozitivne Crne Gore usvojio je Predlog sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore.
GO Pozitivne: Usvojili Predlog sporazuma
Portal AnalitikaIzvor

"Imajući u vidi činjenicu da je Plan Pozitivne od strane Vlade prihvaćen u potpunosti, a jednim dijelom već i realizovan izborom rukovodioca Policijskog odjeljenja uz saglasnost Specijalnog tužioca, Glavni odbor usvojio je Predlog sporazuma", saopšteno je iz Pozitivne.

Kako se navodi, na sjednici Glavnog odbora istaknuto je da je ta stranka Planom za prevazilaženje političke krize, koji je usvojila na sjednici 24. januara kao uslov za podršku otvorenoj Vladi, pružila snažan podsticaj demokratskim promjenama i stvaranju uslova za slobodne i demokratske izbore.

"Glavni odbor je siguran da će Pozitivna biti ključan činilac budućih suštinskih promjena u crnogorskom društvu, zato što je relativno kratkim postojanjem, vodeći odgovornu politiku prema državi i građanima, pokazala da je, nakon 27 godina, moguće izvesti mirnu i nenasilnu tranziciju vlasti", poručeno je iz Pozitivne.

U saopštenju te partije se kaže da je Glavni odbor stranke zaključio da je podrškom otvorenoj Vladi, Pozitivna dala nemjerljiv doprinos očuvanju mira i stabilnosti države, koji su, dodaje se, neophodan preduslov za dalji evroatlanskih put Crne Gore.

Portal Analitika