Politika

SDP: Spriječiti bilo kakvu opstrukciju Sporazuma

Glavni odbor SDP je na današnjoj sjednici podržao tekst Sporazuma o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore, iskazujući očekivanje da bi ovaj dogovor, pod uslovom da bude do kraja i u dobroj vjeri poštovan, doprinijeti stabilizaciji političke klime u Crnoj Gori, saoptšeno je iz SDP-a nakon današnje sjednice Glavnog odbora te stranke. Iz te partije ističu da će "insistirati na spriječavanju bilo kakve opstrukcije Sporazuma".
SDP: Spriječiti bilo kakvu opstrukciju Sporazuma
Portal AnalitikaIzvor

Iz SDP-a su naveli da Glavni odbor izkazuje zadovoljstvo što se usaglašeni tekst Sporazuma, u svom dominantnom dijelu, podudara sa predlogom odnosno platformom opozicije koja je DPS-u ponuđena na početku razgovora o formiranju Vlade izbornog povjerenja.

- SDP podsjeća crnogorsku javnost da je predsjednik Skupštine Crne Gore i SDP Ranko Krivokapić pokrenuo Parlamentarni dijalog za slobodne i fer izbore u okolnostima velike političke krize i protesta dijela opozicije koja je tražila formiranje prelazne Vlade. Politička kriza u Crnoj Gori je determinisana nepovjerenjem u demokratski izborni proces i političke partije koje pribjegavaju manipulacijama u izbornom procesu, što je jasno naznačeno i u brojnim međunarodnim dokumentima posebno izvještajima Evropske komisije o napretku - saopšteno je iz SDP-a.

SDP konstatuje da zbog ove činjenice i ne čudi što su upravo te partije u svim fazama procesa pregovora, pokušavale da opstruiraju  konačan dogovor o fer uslovima za izbore i formiranje Vlade izbornog povjerenja.

- Insistiraćemo na spriječavanju bilo kakve opstrukcije Sporazuma kako bi stvorili uslove za Vladu izbornog povjerenja, koja će sprovesti izbore priznate od svih koji će učestovati na njima - poručili su iz SDP-a.

Portal Analitika