Društvo

Delegacija Republike Malte u posjeti Kompaniji “13. Jul Plantaže”

Visoka Delegacija Republike Malte, koju predvodi dr Jose A. Herrera, Parlamentarni sekretar za konkurentnost i ekonomski razvoj u Ministarstvu za ekonomiju, ulaganje i mali biznis, stigla je danas u zvaničnu trodnevnu posjetu Crnoj Gori.
Delegacija Republike Malte u posjeti Kompaniji “13. Jul Plantaže”
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Malteška delegacija, koju pored sekretara Herrere čine i Adrian P. Sciberras, načelnik Parlamentarnog Sekretarijata za konkurentnost i ekonomski razvoja, g-din Charlon Gouder, savjetnik i g-din Tiziano Mousu, počasni konzul Republike Malte u Crnoj Gori prvog dana posjete obišli su kompaniju “13 Jul Plantaže”.

Tom prilikom, u ime kompanije, delegaciju su ugostili enolog Saša Vujičić sa saradnicima iz Sektora za razvoj. Nakon predstavljanja aktivnosti kompanije “13 jul Plantaže” posebno u oblasti nauke i istraživanja, razgovarano je o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti vinarstva, imajući u vidu da ova mediteranska zemlja ima bogatu tradiciju u toj oblasti, dugu skoro 2000 godina.

Takođe, upriličen je obilazak vinskog podruma “Šipčanik”, gdje su gosti sa Malte imali priliku da se uvjere u kvalitet vrhunske proizvodnje najpoznatijih vina kompanije “13 jul Plantaže”.

Posjeta se nastavlja sjutra, sastancima sa visokim crnogorskim zvaničnicima, dok će na Vili Gorica u 12:00 sati biti upriličen čin potpisivanja Sporazuma između dvije Vlade o bilateralnoj saradnji u oblasti nauke i tehnologije. Za četvrtak je planirana posjeta Kotoru i sastanci sa predstavnicima Instituta za biologiju mora i Pomorskog fakulteta Univerziteta Crne Gore. 

Portal Analitika