Muzika

Ništa od koncerta Željka Samardžića

Kabinet gradonačelnika Prijestonice izdao je saopštenje povodom jučerašnje najave NVO 'Crnogorska kulturna mreža', vezano za organizaciju koncerta povodom 21. maja - Dana nezavisnosti Crne Gore. Saopštenje prenosimo u cjelini.
Ništa od koncerta Željka Samardžića
Portal AnalitikaIzvor

Prijestonica Cetinje nije dala dozvolu za održavanje koncerta koji je najavila NVO 'Crnogorska kulturna mreža' za 21. maj. Štaviše, organizator je još trećeg marta informisan da ne postoji mogućnost održavanja tog događaja na Dvorskom trgu.

Cijenimo namjeru svih strana da pruže doprinos obilježavanju desetogodišnjice obnove nezavisnosti Crne Gore, no Prijestonica Cetinje - uz koordinaciju sa Vladom Crne Gore - već priprema program obilježavanja tog jubileja koji će, izmedju ostalog, podrazumijevati i umjetničke sadržaje.

Stoga, smatramo da nije uputno objavljivati najave nalik jučerašnjoj, kojom je javnost informisana o događaju o čijem održavanju nije bilo konsultacija sa gradskom upravom i koji se, otud, ni ne nalazi u planiranom programu predstojećih manifestacija na Cetinju, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika