Društvo

Završen kviz za osnovce "Poznajem domovinu, zato je volim"

Povodom 10 godina nezavisnosti Crne Gore, pod motom "Decenija nezavisnosti - s ponosom slavimo", Ministarsvo prosvjete u saradnji sa Zavodom za školstvo i osnovnim školama realizuje kviz za učenike VIII razreda na temu: "Poznajem domovinu, zato je i volim".
Završen kviz za osnovce "Poznajem domovinu, zato je volim"
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode iz tog ministarstva, nakon održanih opštinskih takmičenja, danas, 18. aprila završeno je i regionalno takmičenje koje se održalo u Budvi, Podgorici i Bijelom Polju.

- Domaćin takmičenja za Centralnu regiju bila je OŠ "Dr Dragiša Ivanović" u Podgorici. Prvo mjesto pripalo je ekipi "Morača" iz OŠ "Sutjeska" iz Podgorice, drugo mjesto osvojio je tim "Obod" OŠ "Štampar Makarije" iz Podgorice i treće mjesto osvojio je tim "Birziminijum" OŠ "Maksim Gorki" iz Podgorice. Takmičare Južne regije ugostila je OŠ "Druga osnovna škola" u Budvi. Prvo mjesto pripalo je ekipi "Boka" OŠ "Narodni heroj Savo Ilić" iz Kotora, drugo mjesto osvojila je ekipa "Sveti Stefan" OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" iz Budve i treće mjesto pripalo je timu "Vrsuta" OŠ "Kekec" iz Sutomora. Takmičenje za učenike Sjeverne regije održano je u OŠ "Dušan Korać" u Bijelom Polju. Prvo mjesto osvojila je ekipa "Hajla" OŠ "Mustafa Pećanin", drugo mjesto osvojila je ekipa "Breznica" OŠ "Ristan Pavlović" iz Pljevalja i treće mjesto pripalo je ekipi "Ljubišnja" OŠ "Vladimir Rolović" iz Šule. Pobjednik će biti proglašen 21. maja u emisiji na Atlas televiziji - saopšteno je iz PR službe Ministarstva prosvjete.

Portal Analitika