Košarka

Šuker prijeti Cedeviti: Suspendovaćemo vas

Predsjednik Košarkaškog saveza Hrvatske Ivan Šuker zaprijetio je Cedeviti i Zadru suspenzijom zbog podrške Euroligi (Eurokupu).
Šuker prijeti Cedeviti: Suspendovaćemo vas
Portal AnalitikaIzvor

Rat FIBA i Eurolige prethodnih dana je dostigao pralomnu tačku, pošto je svjetska kuća košarke suspendovala reprezentacije Hrvatske, Turske, Litvanije, Španije, Grčke, Izraela, Srbije, BiH, Poljske, Makedonije i Crne Gore.

Ove kazne su uslovne, odnosno može doći do povlačenja suspenzija ako se do 20. aprila dostave informacije o povlačenju klubova iz Eurokupa. 

„Ne odustanu li od podrške Euroligi, moraćemo da ih suspendujemo jer moramo da štitimo interes hrvatske košarke. Meni su reprezentacija i nacionalno prvenstvo svetinja. Ako neko misli da mu je budućnost u ABA ligi, neka u njoj igra, ali mi kao savez moramo se držati onoga što nalaže Fiba. Koliko u tome ima korektnosti, o tome ne želim govoriti“,rekao je Šuker. 

Slična situacija je i u Srbiji, a u prvom planu je Partizan, jedini srpski klub koji bi trebalo da igra Eurokup. Povodom ove situacije u poneđeljak se oglasio i predsjednik KSS Dragan Đilas koji je poručio da FIBA i Euroliga moraju da pronađu rješenje prihvatljivo za sve.

Portal Analitika