Politika

ĐUKANOVIĆ: Nužne reforme i rast do pet odsto

Crnogorskoj ekonomiji neophodne su strukturne reforme i godišnji rast od četiri do pet odsto, saopštio je premijer Milo Đukanović u Kolašinu na tematskoj sjednici Vlade pod nazivom "Reforme za konkurentnost – 2020".
ĐUKANOVIĆ: Nužne reforme i rast do pet odsto
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović kazao je da je potrebno obezbijediti siguran penzioni sistem, veći BDP, stabilne finansije, bolji kvalitet života, kao i rast investicija i zaposlenosti. Lazović je naveo i da je cilj da se reformama stvori bolja, efikasnija i konkurentnija ekonomija, kao i bolje javne usluge u obrazovanju i zdravstvu.

Vlada Crne Gore održaće danas i sjutra u Kolašinu u hotelu "Bjanka", tematsku sjednicu pod nazivom "Reforme za konkurentnost – 2020", na temu strukturnih reformi.

Ministri su u kolašinski hotel stigli autobusom preduzeća “Gardašević” oko 11 sati. Vlada će analizirati stanje i definisati konkretne reformske mjere u oblastima javne uprave, javnih finansija, preduzetništva, investicija, razvoja malih i srednjih preduzeća, tržišta rada kao i zdravstvenog, socijalnog, penzionog i obrazovanog sistema. (Portal RTCG)

Portal Analitika