Politika

Krivokapić: Pet mjeseci dovoljno da se pokaže drugi način vladanja

Predsjednik Skupštine i SDP-a Ranko Krivokapić saopštio je da će organi njegove partije odlučiti u narednim danima da li prihvataju politički Sporazum.
Krivokapić: Pet mjeseci dovoljno da se pokaže drugi način vladanja
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Krivokapić poručio iz Splita, Sporazum bi trebalo da bude potpisan uskoro:

-Organi partija koje su učestvovale u pregovorima odlučiće u ova dva tri dana da li im je Sporazum prihvatljiv i on će biti poslat i nekim partijama koje nijesu učestvovale u pregovorima. Računam da se tokom sedmice može pristupiti i formalnom potpisivanju Sporazuma, a onda je pitanje dana kada će biti održana Skupština na kojoj će o tome biti odlučivano, zavisno od mogućnosti komponovanja Vlade i Lex specijalisa, poručio je Krivokapić.

Lex specijalis već sada može da počne da se radi, ocijenio je Krivokapić.

-Vidjećemo šta će biti. Ako nema dobre volje na svakoj od stepenica može biti problema, svakog dana može nastati novi problem. Suština priče je da postojo dibra politička volja, makar ovog dijela opozicije koji međusobno koordinira aktivnost a to su Demos Ura i SDP. Nadam se da će i DPS biti ne samo formalno nego i suštinski dio sporazuma, kazao je Krivokapić i dodao da iako je vremena malo, dosta se može uraditi.

-Pet mjeseci ej malo za velike promjene, ali je dovoljno da se pokaže drugi način vladanja, upravljanja resursima, da je zakon iznad svih. I ova prelazna Vlada ima tu svrhu- da vrati elementarno povjerenje u slobodne izbore i u pravo građana da biraju ko će ih voditi. To se može učiniti za 5 mjeseci. Mogu se, ako ne isključiti, onda učiniti manje spornim rezultati izbora, zaključio je Krivokapić. (Antena M)

Portal Analitika