Ostalo

VN KINE: Nova pobjeda Rozberga

Vozač Mercedesa, Njemac Niko Rozberg, pobjednik je treće trke šampionata Formule 1, koja je za Veliku nagradu Kine vožena danas u Šangaju.
VN KINE: Nova pobjeda Rozberga
Portal AnalitikaIzvor

On je do treće pobjede ove sezone, 17. u karijeri, došao u vremenu sat, 38 minuta, 53 sekunde i 89,1 stotinku. Rozberg je ove sezone slavio i u trkama za VN Australije i Bahreina.

Njemac Sebastijan Fetel u Ferariju bio je drugi, treće mjesto pripalo je ruskom vozaču Danilu Kvjatu u Red Bulu, a četvrto njegovom klupskom drugu, Australijancu Danijelu Rikjardu. Finac Kimi Raikonen u Ferariju bio je peti, na šestom mjestu završio je Brazilac Felipe Masa u Vilijamsu, dok je sedmi bio branilac trofeja, Britanac Luis Hamilton u Meklarenu.

Bodove su još osvojili vozči Toro Rosa, Holanđanin Maks Ferštapen i Španac Karlos Sainc i Finac Valteri Botas u Vilijamsu.

Rozberg je, nakon tri trke, vodeći u plasmanu vozača sa maksimalnih 75 bodova. Hamilton je drugi sa 39, a treći Rikjardo sa 36 bodova. U plasmanu konstruktora čelnu poziciju zauzima Meklaren sa 114 bodova. Ferari je drugi sa 61, a treći Red Bul sa 30 bodova. 

Naredna trka u šampionatu Formule 1 biće vožena 1. maja u Sočiju za Veliku nagradu Rusije.

trkaroma170416

 

Portal Analitika