Crna hronika

Nagodbe Marovića i Rađenovića uskoro u Višem sudu

Sporazumi o priznanju krivice koje su sa Specijalnim tužilaštvom potpisali Miloš Marović, sin visokog funkcionera Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića, i bivši predsjednik budvanske opštine Lazar Rađenović u toku sljedeće sedmice će biti dostavljeni Višem sudu u Podgorici na ocjenu, saznaje Pobjeda.
Nagodbe Marovića i Rađenovića uskoro u Višem sudu
Portal AnalitikaIzvor

Branilac Marovića, advokat Zdravko Begović tvrdi da se konačna realizacija nagodbe koju je njegov klijent potpisao sa Tužilaštvom odlaže zbog stvari tehničke prirode. On dodaje da će taj ,,tehnički problem“ biti riješen upravo u nekoliko sljedećih dana.

Sporazumi

Prema nagodbi, mlađi Marović je priznao da je podstrekavao druge na nezakonite radnje tokom prodaje 26.000 kvadrata opštinske zemlje iznad Jaza u mjestu Prijevor, čime je budvanska kasa ,,olakšana“ za 1.400.000 eura. Potpisivanjem nagodbe Marović je ,,isposlovao“ da ,,grijehe plati“ godinom zatvora i vraćanjem 380.000 eura.

Sa druge strane, Rađenović je sa Specijalnim tužilaštvom dogovorio znatno niži novčani iznos. Riječ je o 30.000 eura i dvije godine zatvora.

Tehnički detalji

Advokat Zdravko Begović pojasnio je da njegov branjenik ovih dana privodi kraju posao oko obezbjeđenja hipoteke nad nepokretnostima kako bi položio 380.000 eura koje je obavezan da plati shodno dogovoru.

- Potrebno je vrijeme kako bi se obezbjedila jedna garancija za imovinsku korist kojom je obavezan Miloš Marović. Pretpostavljam, da će on to u ovih nekoliko dana i formalno realizovati – kazao je Begović.

On je dodao da osim neophodnog vremena potrebnog za obezbjeđenje sporne garancije, generalno ne postoji drugi problem koji može da ugrozi realizaciju sporazuma.

Advokat Begović navodi da nakon što Marović položi garanciju za 380.000 eura očekuje da će tužilac u nekom kraćem roku okončati istragu u predmetu „Prijevor“ i eventualno odlučiti o podizanju optužnice.

- Računam da bi ubrzo trebalo da se nagodba dostavi sudu i zakaže ročište na kome će se razmatrati dogovor Tužilaštva i Miloša Marovića – smatra advokat Begović.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika