Društvo

ALFA CENTAR: Organizovali Veliki saobraćajni čas za najmlađe

Alfa Centar je danas u Podgorici, u okviru manifestacije Dječji proljećni vikend, organizovao edukativno-zabavni hepening za najmlađe pod nazivom “Veliki saobraćajni čas”.
ALFA CENTAR: Organizovali Veliki saobraćajni čas za najmlađe
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz te nevladine organizacije, u zabavnom dijelu programa učestvovao je animator Žarko Stanišić Žabac, koji je na zanimljiv način djecu naučio osnovnim saobraćajnim pravilima prilagođenim njihovom uzrastu.

Pored toga, djeca su imala priliku da se takmiče u kvizu poznavanja saobraćajnih propisa, kao i da učestvuju na likovnom takmičenju na temu “Saobraćaj u mom gradu”, a najbolji su osvojili simbolične nagrade.

Koordinator prgrama bezbjednost saobraćaja u Alfa Centru, Nada Radović, kazala je da je cilj togg edukativno-zabavnog hepeninga da se kod osnovaca unaprijede postojeća, ali i usvoje nova znanja kada je u pitanju saobraćajna kultura i saobraćajna bezbjednost.

„Na ovakvim aktivnostima djeca su u prilici da nauče mnogo novih saobraćajnih pravila, koja će im u velikoj mjeri olakšati snalaženje u svakodnevnim saobraćajnim situacijama", reklaje Radović.

Na kraju časa organizovan je tehnički zbor vozila specijalne namjene, kao sto su vozila Uprave policije, Vojske Crne Gore, Službe zaštite i spašavanja i Hitne medicinske pomoći.

Djeci je predstavljena namjena specijalnih vozila, kao i način upotrebe i razlika među zvučnim signalima vozila, rotaciona svijetla, sredstva veze i ostala tehnička oprema.

Tokom hepeninga su dijeljeni flajeri “Pješaci bezbjedno u saobraćaju”.

Veliki saobraćajni čas organizovan je u saradnji sa Udruženjem Roditelji, Međunarodnom policijskom asocijacijom, sekcija Crne Gore, a u partnerstvu sa Upravom policije, Vojskom Crne Gore, Službom zaštite i spašavanja Podgorica i Zavodom za hitnu medicinsku pomoć. 

Portal Analitika