Društvo

Perks: Važan korak u realizaciji ljudskih prava

Otvaranje dnevnih centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju veoma je važan korak u realizaciji ljudskih prava, ocijenio je Šef kancelarije UNICEF-a za Crnu Goru, Bendžamin Perks.
Perks: Važan korak u realizaciji ljudskih prava
Portal AnalitikaIzvor

On je danas, zajedno sa ministarkom rada i socijalnog staranja Zoricom Kovačević i predsjednikom opštine Danilovgrad Branislavom Đuranovićem, prisustvovao početku rekonstrukcije objekta za potrebe Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, Kovačević je istakla da taj resor nastavlja da širi usluge u oblasti socijalne i dječje zaštite, posebno za kategoriju osoba koje spadaju u najranjiviji dio društva.

“Takođe je naglasila dobru saradnju sa međunarodnim organizacijama i lokanom upravom i najavila još projekata čija se realizacija očekuje u skorije vrijeme”, kaže se u saopštenju.

Perks je naglasio je da je izgradnja takvih centara veoma važan korak u realizaciji ljudskih prava.

“On je istakao da su vidni pomaci u toj oblasti od početka kampanje, kada su bila svega dva dnevna centra, a danas ih ima deset”, navodi se u saopštenju.

Đuranović izrazio je zahvalio Kovačević , Perksu i predstavnicima UNDP-a u Crnoj Gori zbog realizacije projekta izgradnje Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u opštini Danilovgrad.

Obilježavanju početka rekonstrukcije objekta za potrebe Dnevnog centra prisustvovali su i predstavnici Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju u opštini Danilovgrad.

Portal Analitika