Društvo

Počeo Dječiji proljećni vikend u Delti

Najveći dječiji događaj Dječiji proljećni vikend pod sloganom "Na druženje zove" počeo danas u tržnom centru Delta city u Podgorici, a na ovoj dvodnevnoj manifestaciji učestvovaće preko 1.500 mališana iz svih krajeva Crne Gore, koji dolaze iz 50-ak institucija i organizacija koje rade sa djecom.
Počeo Dječiji proljećni vikend u Delti
Portal AnalitikaIzvor

Organizatori kažu da, kao i prethodnih šest godina, žele da uvjere djecu da je bolje da uživaju u realnom, umjesto virtuelnom svijetu, koji kreiraju društvene mreže, a koji im se kao takav sve više nameće. 

"Pripremili smo dva cijela dana programa, kada će se predstaviti veliki broj plesnih klubova, glumačkih sekcija škola, malih pjevača, plesača, glumaca, a tu su i brojne slatke nagrade. Osim zabavnog programa koji će se odvijati na bini, pripremili smo i sadržajan edukativni program, tako će djeca imati priliku, da uz pomoć prevodilačke agencije Porta Aperta uče engleski jezik. Oni će imati jezički priredbu u okviru Edukativnog kutka", najavljuje se u saopštenjuu. 

Kako ističu, tu je i muzička poslastica, pa će posjetioci uživati u dječijim hitovima, čije tekstove potpisuje Sanja Perić, koja je nekoliko puta nagrađivana na najvećim festivalima za djecu.

Tu je i Veliki saobraćajni čas tokom kojeg će djeca moći da se upoznaju sa saobraćajnim propisima, učestvuju u kvizu znanja, takmičenju u likovnim vještinama i razgledaju specijalna vozila različitih službi.

Omiljeni učesnici, tradicionalno su djeca iz Dječijeg doma Mladost iz Bijele i iz Resursnog centra za rehabilitaciju djece oštećena sluha i govora iz Kotora, koji će pokazati svoje umijeće u dječijoj igri.

Portal Analitika