Crna hronika

Rasvijetljen slučaj paljenja vozila, uhapšen K.M.

Službenici Uprave policije MUP-a - Centra bezbjednosti Budva rasvijetili su podmetanje požara na vozilu izvršeno prije mjesec dana i lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo ovaj delikt, saopšteno je iz Tima za odnose s javnošću.
Rasvijetljen slučaj paljenja vozila, uhapšen K.M.
Portal AnalitikaIzvor

Iz MUP-a podsjećaju da je dežurna služba CB Budva obaviještena je 12. marta oko 1.45 časova da je u naselju Maine u Budvi došlo do požara na vozilu marke "mercedes E 220 CDI" budvanskih registarskih oznaka, vlasništvo V.M. iz Budve. Tada je na licu mjesta izvršen uviđaj, a izuzeti tragovi upućeni su Forenzičkom centru radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru. Službenici CB Budva preduzimali su mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaju.

- Sveukupne policijske aktivnosti dovele su do identifikovanja K.M. (21) iz Budve, koji je juče lišen slobode, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Sumnja se da je K.M. 12. marta prednji dio pomenutog vozila polio zapaljivom tečnošću, najvjerovatnije benzinom, a da je potom izazvao požar paljenjem te tečnosti, od čijeg dejstva je na vozilu nastala totalna materijalna šteta. Osumnjičeni K.M. danas je, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo - navodi se u saopštenju MUP-a.  

Portal Analitika