Turizam

"EasyJet" donio raniji početak sezone u Porto Montenergu

Vodeća aviokompanija u Velikoj Britaniji EasyJet uveo je od ove sezone avio linije Mančester - Tivat i London - Tivat, što je već značajno uticalo na broj i strukturu gostiju koja dolazi u Porto Montenegro tokom aprila, a najave za maj i jun su izuzetno optimistične.
"EasyJet" donio raniji početak sezone u Porto Montenergu
Portal AnalitikaIzvor

Kako ističu iz najprestižnije crnogorske marine, to predstavlja značajan korak u pozicioniranju Tivta i Boke Kotorske kao atraktivne turističke destinacije kad je britansko tržište u pitanju.

- Smatram da su ovakvi strateški potezi države od velikog značaja za crnogorski turizam, posebno kad su periodi van sezone u pitanju. Ovih dana u Porto Montenegru srijećemo zanimljive posjetioce iz Britanije, koji su došli direktnim letom iz Mančestera, a koji ne skrivaju oduševljenje našim nautičkim naseljem i Bokom, i predstavljaju odličan "novi talas" klijentele koja će se rado vraćati u Crnu Goru - kazao je generalni direktor kompanije Adriatic Marinas, Oliver Korlet.

On je dodao da bi direktni letovi i iz drugih destinacija značajno uticali na popularizaciju Crne Gore kod svjetske klijentele koja voli da putuje, te pojasnio kako oni "prave veliku razliku kada birate mjesto u koje želite da dođete".

- Za cijelu Crnu Goru bi bilo značajno da ima što više ovakvih letova, iz evropskih metropola, ali i sa Bliskog Istoka - istakao je Korlet.

Direktorka hotela Regent Porto Montenegro Džulija Vard ističe da hotel tokom 2016. godine bilježi porast gostiju upravo sa tržišta Velike Britanije.

- Već danas, a tek je sredina aprila, 55 % gostiju koji upravo borave u hotelu je iz Ujedinjenog Kraljevstva. Osim povećanog broja rezervacija za sezonu 2016, naši restorani bilježe veću posjećenost koju smo primjetili od 27. marta kada je prvi let easyJet-a iz Mančestera sletio na tivatski aerodrom. EasyJet posmatramo kao način odlične promocije Crne Gore kao nove destinacije na tržištu Velike Britanije i kao odličan "vazdušni most" koji  povezuje ove dvije zemlje - dodala je ona.

- Zadovoljstvo nam je što dodajemo nove zemlje našoj mreži i time je činimo ekskluzivno dostupnom za putnike koji putuju iz Mančestera i Londona. Tivatski aerodrom je najbliži Kotoru, gradu koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine, imenovan omkao broj jedan za posjetiti u svijetu prema Lonely Planet-u za 2016. Tivat je dom Porto Montenegra, nove, moderne marine za superjahte koji predstavlja živu priobalnu zajednicu na rivi, sačinjenu od rezidencija, hotela i restorana, mjesta za šoping i zabavnih sadržaja - poručio je komercijalni direktor easyJet-a Ali Gejvard.

Ova aviokompanija očekuje se da će samo tokom ove ljetnje sezone iz Mančestera prevesti oko 15.000 putnika do i iz Tivta. Letovi su organizovani dva puta sedmično.

 

Portal Analitika